sâmbătă, 4 decembrie 2010

Tu cum primesti sau cum faci fata unei lectii crunte?

         Aveam de gand sa scriu de ceva vreme ...dar ,,soarta" a facut ca momentul sa fie exact acum cand am luat pe propria piele o lectie crunta: ,,o nenorocire nu vine niciodata singura...cara in spate multe altele ca ea", nu stiu cati dintre noi am mai avut parte de lectia asta caci nu e un lucru tocmai usor....dar stiti care e celebra vorba ce circula prin targ ,,ce nu ne omoara, ne face mai puternici"....asa ca fara nici o nota in plus de pesimism sau optimism sarcastic o sa adresez o intrebare ,,Cum primim noi o astfel de lectie sau mai bine zis cum facem fata?"
     
           Da, stiu....e un raspuns complicat, greu de exprimat intr-un singur cuvant ...si totusi cu riscul de a ma repeta si de a fi usor indiscreta mai intreb o data...cum reactionam atunci cand in fata noastra se ridica un viitor nu tocmai roz cu picatele? Trecem noi prin nenorocire tinandu-L pe Domnul de mana si asteptand ajutorul Lui sau ne revoltam si incercam sa ne facem dreptate cu propriile noastre maini? Atunci cand cineva ne jigneste si ne spune vorbe pe care poate nu le meritam, alegem sa iertam si sa iubim sau alegem sa raspundem cu aceeasi moneda?
         Da, stiu ....tentatia e mare sa alegem a doua varianta (cel putin pt mine e un real pericol) dar vom avea oare de castigat daca facem asta? Sa fie oare asta o alegere buna? Fara nici o urma de indoiala spun ca Domnul e cel mai bun judecator si ca cel mai bun lucru pe care il putem face e sa il lasam pe El sa ne faca dreptate mereu....deci ai grija ce alegeri faci azi, ca ele iti vor determina viitorul!

       P.S. va las intr-un final cu un gand pe care l-am constientizat abia azi  daca iti vei trai viata ca si cand Domnul va veni peste 5 minute te vei scuti de multe greseli si regrete.

 

       Nr.8

2 comentarii:

  1. vine-o vreme-n viata-n care tot ce-a mai ramas sunt deciziile ce le-ai luat... poate te-au facut sa te inalti, sau poate nu... sa fii rau sau sa devii mai bun. faine ganduri nr 8

    RăspundețiȘtergere
  2. Nr. 8- mersi Cata, dar sa stii ca desi trecutul nu-l putem schimba, putem totusi sa facem alegeri potrivite in prezent care sa ne bucure in viitor...Domnul fie cu tine in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere